Spoločnosť Dell predstavuje komplexné portfólio počítačov Copilot+ AI

Nové Dell AI PC poháňané procesormi Snapdragon X Elite a Snapdragon X Plus prinášajú výnimočný výkon, revolučnú výdrž batérie a jedinečné AI zážitky.

Dell rozširuje svoje portfólio AI zariadení a infraštruktúry v rámci Dell AI Factory uvedením najnovších Copilot+ PC, poháňaných procesormi Snapdragon® X Elite a Snapdragon® X Plus. Táto úplne nová trieda zariadení prináša transformujúci zážitok s AI PC vďaka výnimočnému výkonu, dlhej výdrži batérie, vyššej produktivite a robustnej bezpečnosti. Päť nových notebookov, XPS 13, Inspiron 14 Plus, Inspiron 14, Latitude 7455 a Latitude 5455, ponúka spotrebiteľom aj firmám špičkový výkon a rýchlosť AI, ktoré zlepšia prácu s počítačom a zjednodušia každodenné úlohy. Či už ste profesionál, ktorý chce venovať viac času strategickým aktivitám a menej monotónnym úlohám, alebo študent, ktorý chce byť nezávislý od pracovného stola, máme pre vás riešenie.

Vďaka lokálnemu spracovaniu umelej inteligencie priamo na zariadení, ktoré zabezpečuje špeciálne integrovaný procesor Qualcomm Oryon™, prémiový grafický procesor (GPU) a neurálna procesorová jednotka (NPU), nové AI počítače od Dell ponúkajú:

  • Mimoriadnu výdrž batérie, ktorá vám umožní bezstarostne vyhľadávať, tvoriť a komunikovať.
  • Výkon až 45 biliónov operácií za sekundu (TOPS) na neurálnej procesorovej jednotke (NPU), vďaka čomu môžete úlohy umelej inteligencie vykonávať ešte efektívnejšie.
  • Okamžité výsledky pri vyhľadávaní vlastného obsahu pomocou zabudovaného nástroja Copilot. Nemusíte sa pritom spoliehať na internetové pripojenie alebo cloud, čo zjednodušuje a zrýchľuje úlohy, pričom zabezpečuje väčšiu dostupnosť a bezpečnosť, nech pracujete alebo sa zabávate kdekoľvek na svojom Copilot+ PC.

Bezkonkurenčná produktivita pre biznis profesionálov
Nové notebooky Latitude s umelou inteligenciou a funkciou Copilot+ sú vybavené procesormi Snapdragon X Elite (12-jadrový) a Snapdragon X Plus (10-jadrový), ktoré poskytujú prelomový výkon a výnimočnú výdrž batérie pre dnešných zaneprázdnených pracovníkov. Môžete efektívne a plynule pracovať počas celého dňa bez nutnosti nabíjania, pričom zostávate produktívni bez ohľadu na to, kde sa nachádzate.

Latitude 7455

je prémiový notebook s umelou inteligenciou, ktorý ponúka až 21 hodín výdrže batérie. Je vybavený pôsobivým 14-palcovým QHD+ dotykovým displejom, štvoricou reproduktorov s redukciou hluku pomocou AI, technológiou Qualcomm® FastConnect™ Wi-Fi 7 a voliteľným 5G pripojením pre lepšiu konektivitu a spoluprácu. Tento najtenší notebook Latitude poskytuje používateľom mobilitu potrebnú na prácu, či už pri stole alebo na cestách. Celohliníková konštrukcia je vyrobená s nízkymi emisiami a použitím recyklovaného hliníka.

Okrem samotného zariadenia nové Dell Implementation Services pre riešenia Microsoft Copilot umožňujú efektívnejšie pracovné postupy v celej organizácii, znižujú riziko a pomáhajú používateľom plne využiť technológie Copilot.

Nové zážitky s umelou inteligenciou vám ušetria viac času
DELL PC s Copilot+ posúvajú produktivitu, kreativitu a komunikáciu na vyššiu úroveň. Vďaka novým exkluzívnym AI funkciám, ktoré poháňajú platformy Snapdragon X Series, získate viac času pre seba a môžete sa zamerať na úlohy, ktoré sú pre vás najdôležitejšie.

  • Funkcia Recall si pamätá všetky činnosti na vašom zariadení a bezpečne ich ukladá priamo do počítača, nie do cloudu. To vám umožní rýchlo a jednoducho pokračovať tam, kde ste prestali. Pomocou prirodzeného a popisného jazyka môžete ľahko vyhľadávať súbory a aplikácie, na ktorých ste pracovali pred týždňami, a bez problémov sa vrátiť k práci.
  • S funkciou Cocreator môžete tvoriť AI generované obrázky pomocou kombinácie popisných slov a vlastných ťahov štetcom, pričom výsledný obraz môžete okamžite prispôsobiť svojim predstavám, napríklad pre prezentáciu alebo na rozvíjanie kreativity vašich detí.
  • Funkcia Live Captions umožňuje prekladať živý alebo nahraný zvuk z 44 jazykov do angličtiny, čím uľahčuje komunikáciu s priateľmi a kolegami počas videohovorov.
  • Nové efekty Windows Studio vám pomôžu upraviť osvetlenie a ponúkajú nové kreatívne filtre na vylepšenie spolupráce pri hovoroch.
  • Funkcia Auto Super Resolution využíva umelú inteligenciu na zlepšenie rozlíšenia vašich videí a hier v reálnom čase, čím zabezpečuje plynulé streamovanie a hranie.


V roku 2024 dominovali PC s umelou inteligenciou vďaka integrácii NPU, ktoré Dell už na začiatku roka priniesol do spotrebiteľských, herných a komerčných zariadení. S Dell PC s Copilot+ poháňanými technológiou Snapdragon vám teraz prinesú ďalšiu úroveň prelomových AI zážitkov. Tento impulz stále narastá a Dell nespomaľujeme.